Az Aelia Sabina zeneiskola életre szóló élményt nyújtott gyermekeinknek. A zenélés örömét adta nekik, és nekünk is, szülőknek, akik hallgattuk, sőt mai napig hallgathatjuk, amint zenélnek.

Ötgyermekes szülőkként férjemmel együtt annak a kiváltságnak örvendhetünk, hogy négy gyermekünk tanult hangszeren játszani az Aelia Sabina zeneiskolában, mi több, mai napig is folytatják hangszeres tanulmányaikat. Kristóf fiunk (22 éves), aki kilenc évig furulyázott (tanára Trautsch Ildikó), jelenleg fagotton (tanára Kubassy Tamás), ütős hangszereken (tanára Kovács Tibor) és zongorán (tanára Gáspár Kata) játszik, és három zenekarnak a tagja (Aelia Sabina ütős zenekar, Albert Schweitzer kamarazenekar, illetve Topong Bang gamelán zenekar). Eszter lányunk (21 éves), aki öt évig zongorázott (tanára Gáspár Kata), jelenleg hárfán játszik (tanára Szederkényiné Horváth Márta) és a hárfa kamaraegyüttes tagja. Anna lányunk (18 éves) hét évig fuvolázott (tanárai Pápista Andrea, Török-Papp Tímea, Theodorosz Tosounidisz); Janka lányunk (14 éves) pedig jelenleg is csellózik (tanára Haraszti Erika), és a kis vonós zenekar illetve a Suzuki vonós zenekar tagja.

Bővebben: Soóki - Tóth család

2002. szeptember: ekkor kezdett legidősebb fiunk, Lőrinc az Aelia Sabina Zeneiskolában tanulni.

Teri néni (Kertészné Bollók Teréz) kezei között vagy inkább szárnyai alatt Lőrinc és osztálytársai hihetetlen játékossággal és szinte észrevétlenül szívták magukba, sajátították el a szolfézs alapjait, amelyre bátran épülhetett hangszeres tanulásuk.

Topa Zoltánné, Kati néni páratlan szakmai felkészültsége és emberi hozzáállása, lelkesedése, bíztatása, ha kellett, szeretetteljes dorgálása, vezetése segítette Lőrincet egyéni-, kamara- és zenekari élményekhez, előkelő helyezésekhez a különböző versenyeken. Szülőként az első perctől kezdve éreztük, hogy Kati partnerként kezel minket, Lőrinc hangszeres fejlődése közös feladatunk. Bármilyen ügyben, bármikor felhívhattuk telefonon a segítségét, tanácsát kérve, értékelni a legutóbbi fellépést vagy „csak úgy”, megbeszélni, hol tart most Lőrinc, mire figyeljünk. A tőle tanult gyakorlási technikák és lélektani hozzáállás nagy segítség a kisebb gyerekeink tanulásának segítéséhez. Ha bármelyiküknek nehézsége akad, nyugodtan fordulhatnak Lőrinchez (és Vilmoshoz is), biztosan kapnak tőle türelmes támogatást.

Bővebben: Aelia Sabina 50!

Mind a négy gyermekünk növendéke volt az Aelia Sabina zeneiskolának. Hogy ez mit jelentett és jelent nekünk ma is, arról szól ez a pár mondat, időrendi sorrendben, kezdve a legidősebbel:


Benedek (24 éves)

 A rendkívüli sporttehetséget felmutató kisfiú, hogy  zenei nevelést is kapjon, 2005-ben felvételizett ütőhangszerre, ahol Kovács Tibor tanár úr növendéke lett. A következetes és áldozatos munka olyannyira meghozta gyümölcsét, hogy a sportnak hátat fordítva, érettségi vizsga utána a Bartók Béla Konzervatórium jazz-tanszakán folytatta tanulmányait, majd két konzis év után felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-tanszakára, ahol 2017-ben előadóművészi oklevelet szerzett. Jelenleg két jazz-formáció, és a Magyar Állami Operettszínház tagja. (Évekig, amíg csak lehetett, visszajárt a zeneiskola ütőhangszeres big band-jét erősíteni.)

 

Bővebben: Kárpáti család

Szívesen teszünk eleget a felkérésnek, hogy pár mondatot írjunk arról, mit is jelent családunkban a zenetanulás. Ezzel hálánkat is kifejezzük a zeneiskola és tanárai felé.

Négy fiunk mindegyike az Aelia Sabina AMI keretei között tanult illetve tanul zenét. 16 éve járnak oda a gyerekeink. A legfontosabb, amit kaptak, az a zene szeretete, az igény arra, hogy zenéljenek és zenét hallgassanak. Biztosak vagyunk abban, hogy ez hozzájárul ahhoz, hogy teljesebb emberek legyenek. A másik a fegyelem, ami nem csak az egyéni tanulásban, hanem az együtt zenélésben valósul meg – itt elsősorban a Kovács Tibor vezette ütőzenekarra gondolok, ahol a három nagy gyerekünk, Lőrinc, Vilmos és Brúnó évek óta zenekari tag, de említhetem a kamarazenélést is, mint szintén „közösségi” eseményt.

Bővebben: Aelia Sabina 50

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube