Friss diplomásként a Fővárosi Zeneiskola Szervezet 3. sz. Körzeti Zeneiskolájában kezdtem pedagógus pályámat 1958-ban két tagiskolában.

Amikor az ún. Tanácstörvény a kerületi Tanácsok hatáskörébe utalta – többek között – a zenetanítást is, nem volt nehéz döntenem, hogy melyik kerületet válasszam. Till Ottót jól ismertem. Az Árpád gimnáziumi tagiskolában hegedűtanár kollégám volt, 1963-tól pedig már zenekarának nyári táborait is segítettem. Óbuda meg már akkor is fejlődő kerületnek ígérkezett.

 

Talán kevesen tudják, hogy a Fővárosi III. kerületi Állami Zeneiskola 1968-ban, az indulásakor a Kiscelli utcai Általános Iskola II. meletén egyetlen pici helyiséget kapott irodának. Itt intézte a tanévkezdést a kétszemélyes iskolavezetés: Till Ottó igazgató és Decsényi Jánosné iskolatitkár. Pár hónap után ugyanitt a földszinti lakásba költözés már nagy előrelépésnek számított.

Bővebben: Huszonegy tanév…

A mi Ottó bácsink, Till Ottó, na ő nem. Az, hogy pedagógus lettem, a zenéhez való viszonyomat, a tanítványokkal való kapcsolatteremtési képességemet,
empátiámat (ha van?), elsősorban neki köszönhetem.

Bővebben: Azt mondják, mindenki pótolható

 

Amikor a 60-as évek végén megszűntek a „Körzeti Zeneiskolák”, kezdték a zeneiskolák különböző zenészek, zeneszerzők neveit fölvenni. A III. kerület híressége a víziorgona, melynek feliratán szerepel Aelia Sabina neve, aki orgona játékával gyönyörködtette Aquincum lakóit.

Mikor 1991-ben idekerültem, nem ismertem a nevét, bár a víziorgonáról - mint orgonista -természetesen tudtam. Azt hiszem rajtam kívül még elég sokan voltak így ezzel a névvel. Akkoriban még nagyon idegen volt ez a név, senki sem tudta, hogy melyik ez a zeneiskola.

 

 

Bővebben: Bartl Erzsébet

Ahol megtalál minket

 

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
Tel.: +36 1 388 8569
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:
Hétfő - péntekig: 9.00 - 19.30

Térítési díjak befizetésével
kapcsolatban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Fenntartónk és működtetőnk:
 

Partnereink

 

 

 

 


 

"Sasfiókák" pályázat

Beszámoló

Képzőművészeink tanulmányútját a 

támogatta.

AZ ADATKEZELÉSI TEVÉKENYSÉGEK NYILVÁNTARTÁSA

Iránytű

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ
információs kiadványa

Óbuda

Újpest

Impresszum

Aelia Sabina AMI
1033 Budapest, Harrer Pál u. 7.
tel.: +36 1 388 8569

 


Az oldalon megjelenő tartalom az Aelia Sabina AMI és az Aelia Sabina Zeneiskolai Alapítvány tulajdona. Az aeliasabina.hu oldalain megjelenő tartalmak engedély nélküli felhasználása, publikálása jogi következményekkel jár.

 

Maradjunk kapcsolatban

Youtube